Перейти к содержимому

Фотография

Завтра была война

• Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 383

#376 Red

Red

горе админ

• Администраторы
  • Cообщений: 3 368

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 01:44

https://news.am/rus/news/848613.html

Вспомнился анекдот: Сто, не дысыс? А как дысал, как дысал!:))

Он так и сказал? "Оккупированных территорий"?

https://t.me/milhistoryorg - канал в ТГ

#377 Red

Red

горе админ

• Администраторы

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 01:50

Sonra da deyirlər bu rusdillilər niyə azərbaycanca danışıb/yazmır.

Niyə də yazsın axı, hər yoldan ötən bir cür başa düşür. Bir şey yazmamış gic-gic cavablarla boğuşursan.

A kişi mən fərz yazıram. FƏRZ. İstək yox. Bu fərz neqativdir - yaxşı eliyirəm, bu mənim fikrimdir, mənim təxminimdir.

Nə istəyirsən?

Alqış yazım? Hər şey bombadır, belə gəlib belə də gedəcək?

Əsl daşnaqlıq elə azərbaycan ictimai fikrini rahatlatmaqdır ki, hər şüy bitib, məsələ bağlanıb.

#378 Qara

Qara

Пользователь

• Пользователи
  • PipPip
  • Cообщений: 240

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 02:34

Mən də sənin “fərziyələrinə” qarşı bəzi faktları yazdım, niyə rahatsız olursan? Onsuz da yazılanları oxuduğunu da sanmıram, ya da dil anlaşmazlığı səndədi. Deyirəm ki təkcə “xüsusi müdafiə təyinatlı layihələr və tədbirlər üzrə xərclər” Ermənistanın bütün hərbi xərclərindən çoxdur, durub hələ də “Ermənistan silahlanır” deyirsən. A kişi, bəs Azərbaycan nə edir? Sənin iddian, fərziyən “5 ildə hər şey dəyişəcək”. Bu 5 ildə nə olacaq ki “hər şey dəyişəcək”?

Yalan yanlış araya soxuşdurduğun şeyləri də fərziyə deyə sırıma.

Kim deyir “hər şey bombadır”, ya da kim deyir “rahat oturaq”?

PS: Mən də yazıram ki, bax sadəcə FƏRZ, Rusiya dağılacaq. Cavab yazana da deyirəm ki “mənim fərzimdir, sənə nə?”. Bu da oldu diskussiya, eləmi?

Сообщение отредактировал Qara: 23 Октябрь 2024 - 02:43

#379 Red

Red

горе админ

• Администраторы

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 03:34

Mən abstrakt perspektivdən danışıram, icbari ilin hərbi xərclərinin bura nə dəxli?

Mülahizələrimi mümkün risklər üzərində qururam, bəli. Bu o deməkdir ki, mən bunu arzulayıram? Axı bu nə məntiqdir? Bu boyda nanay-nanay deyib şıdırğı gedənin arasında bir nəfər "başınızı soyuq tutun" deyən olmalıdır ya yox.

Yalan-yanlış fakt ola bilər. Fərz, güman, təxmin, proqnoz yalan ola bilməz, zamanla səhv çıxa bilər. Fərz xoşa gəlmirsə, özü də bu fərz sənin millətinin təəssübkeşliyi naminə edilibsə - bu o demək deyil ki, bu fərz yalandır, ya daşnak mövqeyidir. Axı bu nə uşaq məntiqidir?

#380 Farroukh

Farroukh

Бывалый

• Пользователи
  • PipPipPipPip
  • Cообщений: 5 893
  • ГородБаку

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 07:03

Hərbi xərclərinə fikir verməyin. Güyə onlar 5 manat, biz 100 manat pul buraxırıq. Onlar 5 manat nağdı buraxsa da, 115 manat nisya alacaq ondan bundan. Bizim tək bir yolumuz odur ki hər an hazır olaq ki hoqqaları çıxan kimi birbaşa İrəvanın özünü darmadağın edək. İstər var sülh müqaviləsi ya yox.
Недостаточно выиграть войну; гораздо важнее организовать мир.

Аристотель

#381 datch

datch

Бывалый

• Пользователи
  • PipPipPipPip
  • Cообщений: 4 761

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 08:34

Он так и сказал? "Оккупированных территорий"?

Думаю, имеется ввиду территории вокруг Черного озера, которые мы заняли в 2021.

#382 Farroukh

Farroukh

Бывалый

• Пользователи
  • PipPipPipPip
  • Cообщений: 5 893
  • ГородБаку

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 09:14

Он про Севлич и Джермукскую гряду. Однако наши утверждают, что всё в пределах наших границ
Недостаточно выиграть войну; гораздо важнее организовать мир.

Аристотель

#383 Qara

Qara

Пользователь

• Пользователи
  • PipPip

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 09:31

“Mən abstrakt perspektivdən danışıram, icbari ilin hərbi xərclərinin bura nə dəxli?”

Abstrakt perspektiv = 4-5 ildə hər şey dəyişəcək. Mən də soruşdum, 4-5 il kimi qısa bir müddətcə necə “hər şey” dəyişək. Fərziyə yazırsan ok, sual vermək də olmaz?

Sənin 4 il qabaq yazdığın başqa bir “fərziyə”:

Rus SM-lıları heç vaxt Qarabağdan çıxmayacaq, Azərbaycanın hansısa hərbi müdaxiləsi Azərbaycan ilə Rusiya arasında müharibəyə gətirib çıxaracaq (yəni Abxaziya ssenarisi), ruslar getsə belə yerlərinə Qərb qoşunları gələcək vs.

“Срок пребывания МС не зря был определён 5 годами.
Алиев не зря сказал "пока я президент, никакого статуса не будет".
Значит в течение 5 лет что-то важное произойдёт.
И уже понятно что.
Сила, некогда создавшая НФА, уже сейчас раскручивает маховик пещерной русофобии в республике.
Это рано или поздно приведёт к превалированию русофобских тенденций и во внешней политике Азербайджана.
С Алиевым или без. Опыт показывает, что даже факт власти Алиева не помеха этим деструктивным могущественным силам.
Рано или поздно ВС Азербайджана будут спровоцированы на определённую реакцию в зоне овтетсвенности МС РФ.
К этому моменту азербайджанские и российские чекисты рука об руку уже создадут соответствующую взаимно враждебную атмосферу в общественной психологии обеих стран.
Так что столкновение ни у кого вопросов не вызовет.
Наоборот, (по сценарию) азербайджанцы сами (должны) будут рваться на конфликт с Россией.
Это предопределит то, что дальнейшие события не будут вызывать у азербайджанцев вопросов пост фактум. Мол "сами напросились".

#384 Qara

Qara

Пользователь

• Пользователи
  • PipPip

Отправлено 23 Октябрь 2024 - 09:35

Axtarsan saysız belə şeylər yazıbsan. Onda belə “5 il içində görəcəyik” deyibsən.

Hər şeyi də “fərz” adıyla bəzət, ok.

Daha deyəcəyim başqa şey də yoxdu. Sizə uğurlar, fərzlərə davam.

Сообщение отредактировал Qara: 23 Октябрь 2024 - 09:44

Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных

Яндекс.Метрика